Eğitim Sitesi

İlineksel Nedir? İlineksel Hakkında Kısaca Bilgi

İlineksel Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İlineksel:

Bir şeyin gerçek doğası için özsel olmayan, o şeyin her ne ise o olması için kendisine ihtiyaç duymadığı, kendi özsel doğasından çıkarsanamayan nitelik.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Mantık: Doğru düşünmenin kurallarını koyan disiplindir. Doğru düşünme, kendini akıl yürütmede, verilen yargılardan sonuç çıkartmada gösterir. Yargı (önerme) ve akıl yürütme (çıkarım) mantığın temel kavramlarıdır. Yargının dayandığı doğru, bilgi doğrusudur. "Şu kalem siyahtır." yargısında, kalemle onun siyah olup olmadığının uygunluğu bilgi doğrusu ile saptanır. Yargılara dayanarak sonuç çıkartmak ise mantık (akıl) doğrusudur.

    İdeal: 1- Amaç, yargı ölçüsü, kılavuz, ilke, örnek, insanı duyular dünyasının üstüne yükselten en yüksek amaç. 2- Yetkinliğin tümü; en yüksek, en yetkin gerçeklik. 3- Soyut olarak düşünülmüş şey. 4- Düşüncenin tasarlayabileceği bütün üstün nitelikleri kendinde toplayan.

    Politeizm (Çok Tanrıcılık): Farklı dinlere inanan grupların bir arada yaşaması sonucu oluşan tüm toplumsal gruplarda site devletlerinde ağırlıklı olarak görülür.

    Toplumsal Normlar: Belirli bir durumda uygun olan veya olmayan tutum veya davranışın ne olduğunu belirleyen ve yaptırımla desteklenen ortak toplumsal ölçütler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü