Eğitim Sitesi

İletim Sistemi Nedir? İletim Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

İletim Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak İletim Sistemi:

TUISO ve İletim Hizmeti Sağlayıcıları tarafından işletilen enterkonnekte İletim Şebekeleri; Enerji Üreticilerinin Şebekeleri ve Müşterilere ait Şebeke ve Üretim Grupları hariç (Bkz. Enerji Sistemi).

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Toptancı Tüketiciler: Üye Devletler varlıklarını tanırsa elektriği alan ve satan ve kuruldukları yerde sistemin içinde veya dışında üretim ve dağıtım işlevlerini yapmayan herhangi bir gerçek veya tüzel kişi.

    Üretime Sarfedilen Su: Enerji üretiminde kullanılan sudur. Birimi m³ tür.

    İletim Sistemi Sağlayıcısı (İHS): Bağımsız bir İletim Şebekesi ve / veya Tesis ve Teçhizata sahip ve/veya bunları, diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sağlamak amacıyla işleten, TUISO'dan bağımsız, Lisanslı bir şirket. Bazı belirli durumlarda, bu terim, Yap-İşlet ya da Yap-İşlet-Devret sözleşmesi bulunan ya da imtiyazlı İletim Şebekesi ve/veya Tesis ve Teçhizat sahibi olan ve/veya bu Şebekeyi diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sunmak amacıyla işleten Lisanslı şirketler anlamına da gelecektir.

    Ekonomi Kapasite: Bir Generatör, santral, motor; şebeke, fabrika gibi tesislerin %60-80 arası çalışma düzeninden elde edilebilecek ekonomik üretim veya tüketim miktarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü