Eğitim Sitesi

İlam Nedir? İlam Hakkında Kısaca Bilgi

İlam Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İlam:

Bir davanın mahkemece nasıl bir hükme bağlandığını gösteren resmî belge.

 

Hukuk Terimi Olarak İlam:

1- Kesinleşmiş ve yerine getirilmesi gereken mahkeme kararı.

2- Bir davanın mahkemece nasıl bir hükme bağlandığını gösteren resmi belge.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İlam:

Mahkeme kararı demektir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tarih Felsefesi: Toplumların değişimini ve gelişimini etkileyen faktörlerin araştırılması, değişimin anlamı ve insanlığın geleceği üzerine çeşitli düşünceler ileri sürülmesidir. Tarih felsefesi, öncelikle medeniyet ve tarihin gelişimine etkileyen olguları arar. Tarihte ne olup bittiğinden çok olayların nedenlerini araştırır. İnsanoğluna, medeniyetlere ait kültürel olguları belirlemeye çalışır. Aslında, Tarihi tecrübeleri günümüz meselelerinin çözümü için yeniden yorumlamaya Tarih Felsefesi denir. Zaten bu aynı zamanda Tarihin amacını oluşturur.

    Andronova Kültürü: MÖ 2000-1200 yıllarında Yenisey'deki Andronova da bulunmuştur. Türklerin ilk ataları tarafından meydana getirilmiştir. En geniş yayılma alanına sahip kültürdür.

    Salyanesiz (Yıllıksız) Eyaletler: Tımar sisteminin uygulandığı eyaletlerdir. Anadolu, Karaman, Sivas, Erzurum, Diyarbakır, Halep, Şam, Trablusşam, Musul, Rumeli, Bosna, Budin, Maraş (Zilkadriye)

    Megaron: Erken Tunç çağında or-taya çıkmaya başlayan dikdörtgen ya da kare şeklinde bir tabana oturmuş iç mekan ile, bir ön dehlize sahip, iç mekanla bu dehlizi ayıran bir kapının yer aldığı, içinde bir ocak bulunan tavanı ahşap bir çatıyla örtülü yapı türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü