Eğitim Sitesi

İkizce-96 Nedir? İkizce-96 Hakkında Kısaca Bilgi

İkizce-96 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İkizce-96:

Sapları orta uzunlukta, kılçıklı beyaz başaklı, Kırmızı sert daneli, tane şekli yarı yuvarlaktır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Kıraç, yarı taban ve taban alanlarda verim potansiyeli oldukça yüksektir. Sarı pasa dayanıklı, kara pasa orta hassas, ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kızıltan—91: Saplar 90-95 cm uzunluğunda, Kılçıklı, dane kehribar renkli, oval yapıda, 1000 tane ağırlığı 46-48 gram olup, camsı görünüşlü sert bir yapıya sahiptir. Karın çizgisi dar, derinliği sathi ve yanak şekli yuvarlaktır. Kışa dayanması iyi, kuraklığa dayanması orta iyidir. Sürmeye ve rastığa dayanıklı, sarı pasa toleranslı makarnalık buğday çeşidi.

    Lancer: Kışa, kurağa, yatmaya, sürme ve rastığa dayanıklı, paslara toleranslı, verimli, bin dane ağırlığı 25 gram civarında olan, ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Ekosistem: 1- Bir bölgede farklı bitki veya hayvan populasyonlarının meydana getirdiği topluluk ve etrafındaki cansız çevreye ekosistem denir. 2- Belli bir alanda tüm canlı ve cansız faktörlerin durmaksızın birbirleriyle ilişkisinden ortaya çıkan yapıdır.

    Çuval Sondası: Çuvalın ağzının bir köşesinden tabanının karşı köşesine çaprazlama vurulmak suretiyle numune alınan sonda türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü