Eğitim Sitesi

İkinci Zaman (Mezozoik) Nedir? İkinci Zaman (Mezozoik) Hakkında Kısaca Bilgi

İkinci Zaman (Mezozoik) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İkinci Zaman (Mezozoik):

Günümüzden yaklaşık 65 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. İkinci zamanın yaklaşık 160 milyon yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. İkinci zamanı karakterize eden dinazor ve ammonitler bu zamanın sonunda yok olmuşlardır.
Zamanın önemli olayları :Ekvatoral ve soğuk iklimlerin belirmesi. Kimmeridge ve Avustrien kıvrımlarının oluşumu. İkinci zamanı karakterize eden canlılar ammonit ve dinazordur.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    0 Metre İzohipsi: İzohips eğrilerinin başlangıç yeri deniz seviyesidir (0 metre). 0 metre değerine sahip noktaların birleştirilmesiyle oluşturulan çizgiye 0 metre izohipsi ya da kıyı çizgisi adı verilir. Kıyı çizgisi her haritada sıfır metre değerindedir.

    Mineral: Doğal olarak oluşan, belli bir kimyasal bileşime ve atomik düzene sahip, inorganik maddedir. Ekonomik değeri olmayan minerallere gang minerali, ekonomik değeri olanlara cevher minerali denir. Cevher minerali içerenler demir, bakır, krom, gümüş, altın, kömür gibi madenlerdir.

    Ormanaltı Florası: Orman örtüsü altında loş ortamda yetişen, çoğunlukla ot ve sarmaşık türlerinin oluşturduğu bitki topluluğudur.

    Radyoaktif Kirleticiler: Radyoaktif kirlenmeye sebep olan maddeler. Uranyum 238, Uranyum 239 gibi ışınetkinliği olan izotoplar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü