Eğitim Sitesi

İğ İplikleri Nedir? İğ İplikleri Hakkında Kısaca Bilgi

İğ İplikleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak İğ İplikleri:

Hücre bölünmesi sırasında homolog kromozomların (mayoz) veya kardeş kromatitlerin (mitoz) sentromerlerinden tutunarak hareket etmesini, karşı kutuplara çekilmesini sağlayan protein yapılı ipliklerdir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Morfolojik: Morfolojik, bir nesnenin biçimiyle ilgili özelliklerinin değerlendirilmesini anlatır. Bu, dış görünüş ile ilgili olabileceği gibi, o nesnenin belli koşullar altındaki (ışık mikroskobu gibi) görünümünü de belirtebilir. Bitki ve hayvanların sınıflandırılmasında, pek çok hastalığın tanımlanmasında morfolojik inceleme vazgeçilmez bir yöntemdir.

    Kan dolaşımı: Kanın kalpten çıkıp damarlar yardımıyla vücuda dağılmasına ve tekrar kalbe dönmesine kan dolaşımı denir.

    Cıvık mantarlar: Hem bitkisel hemde hayvansal özellik gösteren, gövdeleri ya tek yada çok çekirdek içeren, uygun olmayan şartlarda " Sklerotyum " adı verilen bir kist oluşturan canlılar.

    Mitoz: 1- Bölünme yeteneği olan tüm ökaryot hücrelerin çekirdeğinde görülen, aynı kalıtsal özelliklere sahip iki çekirdek oluşmasını sağlayan hücre bölünmesi. 2- Ökaryotlarda iki yavru çekirdeğin oluşumuna yol açan çekirdek bölünmesi; bu yavru çekirdeklerin her biri orijinal çekirdeğinki ile aynı olan kromozom takımına sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü