Eğitim Sitesi

İfa Nedir? İfa Hakkında Kısaca Bilgi

İfa Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İfa:

Bir işi yapma, yerine getirme.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İfa:

Yerine getirme, yapma.

 

Hukuk Terimi Olarak İfa:

Borçlanılan edimin yerine getirilmesi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak İfa:

1. Bir işi yapma, yerine getirme.

2. Ödeme.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak İfa:

Bir şeyi tam ve mükemmel bir biçimde yapma, yerine getirme, ödeme, eda etme. Sorumluluk çağındaki insanların Allah’ın isteklerini şartlarına uygun bir şekilde yerine getirmesi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Tefsir: 1. Kur'an-ı Kerim'i usûlüne göre açıklamak ve yorumlamak demektir. Kur'an-ı Kerim'i tefsir edene müfessir denir. Yüce kitabımız anlaşılıp uygulanması için gönderilen bir kitaptır. Ama Kur'an-ı Kerim Yüce Allah'ın sözü olduğundan insanlar onu anlamakta güçlük çekebilirler. İşte bu yüzden Kur'an-ı Kerim'in tefsirine ihtiyaç duyarız. 2. Sözlükte açıklamak yorumlamak demektir. Terim olarak ise; Kur'an ayetlerini geniş bir şekilde açıklamak, yorumlamak demektir. Tefsir yapılırken ayetin iniş sebebi, zamanı ve hangi olay sebebi ile indirildiği göz önünde bulundurulur. Tefsir yapan kişiye müfessir denir.

    Dem: 1- Sözlükte kan anlamına gelen "dem" bir hac terimi olarak, hac ve umre esnasında ibadet maksadıyla veya bir vacibin terki, geciktirilmesi ya da bir ihram yasağının ihlal edilmesi sonucu ceza olarak koyun veya keçi kesilmesi anlamına gelir. 2- Hazırlanan çayın renk ve kalın bakımından istenilen durumu. 3- Pişirilen yemeklerin yenecek kıvama gelmesi. 4- Kıvam, ayar.

    Kervan: Uzak yerlere yolcu ve ticaret eşyası taşıyan yük hayvanı, katar.

    Mazhar olmak: İyi bir şeye ermek, ulaşmak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü