Eğitim Sitesi

Holokost Nedir? Holokost Hakkında Kısaca Bilgi

Holokost Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Holokost:

Nazi Almanya'sının II. Dünya Savaşı öncesinde ve savaş sırasında sistemli bir şekilde gerçekleştirdiği Yahudi katliamına verilen isim.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Restorasyon: Yenileme.

    1929 Ekonomik Buhranı: 24 Ekim 1929'da New York Borsasının çökmesiyle başlamıştır. İki dünya savaşı arasında yaşanan ve dünyayı etkileyen ekonomik krizlerin en büyüklerinden biridir. Birinci Dünya Savaşı yıllarının olumsuz etkileri, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımının nedenlerinin başında gelmektedir. Savaş yıllarında tükenen mallara karşı talep artışının yaşanması geçici bir büyümeye yol açmıştır. Bu büyümeden en fazla pay alan ülkelerde meydana gelen talep artışı enflasyona neden olmuştur.

    Jeostrateji: Jeopolitiğin bir alt dalı, siyasi ve askerî planlamayı bilgi açısından destekleyen bir dış politika çeşidi.

    OAPEC: Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Örgütü (Organization of Arab Petroleum Exporting Countries), 1968'de Suudi Arabistan, Kuveyt ve Libya arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla kuruldu. Sonra Cezayir, Bahreyn, Katar, BAE, Irak, Suriye ve Mısır da birliğe dâhil oldu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü