Eğitim Sitesi

1929 Ekonomik Buhranı Nedir? 1929 Ekonomik Buhranı Hakkında Kısaca Bilgi

1929 Ekonomik Buhranı Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak 1929 Ekonomik Buhranı:

24 Ekim 1929'da New York Borsasının çökmesiyle başlamıştır. İki dünya savaşı arasında yaşanan ve dünyayı etkileyen ekonomik krizlerin en büyüklerinden biridir. Birinci Dünya Savaşı yıllarının olumsuz etkileri, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımının nedenlerinin başında gelmektedir. Savaş yıllarında tükenen mallara karşı talep artışının yaşanması geçici bir büyümeye yol açmıştır. Bu büyümeden en fazla pay alan ülkelerde meydana gelen talep artışı enflasyona neden olmuştur.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Çoğunluk Planı: Filistin Devleti'nin Yahudi ve Arap devleti olarak ekonomik bağlarla birbirine bağlı iki devlet olacağı ve Kudüs'ün ortak bölge olarak uluslararası güçlerin kontrolünde olması gerektiğini öngören plan.

    68 Olayları: Fransa'da belirli ülkülerle bireysel özgürlük, kadın erkek eşitliği, yaygınlaşan pasifleşmenin önüne geçmek, yaşam standardının yükseltilmesi ve her alanda köklü değişimlerin gerçekleşmesi için yapılmış toplumsal bir isyan ve mücadele.

    Çoklu İdare Düzeni: 1961 Anayasası ile TBMM, Cumhuriyet Senatosu, Anayasa Mahkemesi, TRT ve Üniversiteler gibi kuruluşlara özerklik verilmesi ile oluşan düzen.

    Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı: Başta Azeri petrolü olmak üzere, Hazar Bölgesi'nde üretilecek petrolün emniyetli, ekonomik ve çevresel açıdan uygun bir boru hattı sistemi aracılığıyla Azerbaycan, Gürcistan üzerinden Ceyhan'a taşınması ve buradan da tankerlerle dünya pazarlarına ulaştırılması amaçlandığı boru hattı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü