Eğitim Sitesi

Hidroliz(Sindirim) Nedir? Hidroliz(Sindirim) Hakkında Kısaca Bilgi

Hidroliz(Sindirim) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hidroliz(Sindirim):

Kompleks besin maddelerinin su ve enzimler yardımıyla yapı birimlerine ayrılarak hücre zarından geçebilecek duruma getirilmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Matriks: Kloroplast ve mitokondride bulunan içinde biyolojik olayların oluştuğu cansız, akıcılığı az sıvı ortam. Bağ dokusu hücreleri tarafından salınan ve onların etrafını çeviren cansız madde.Kloroplast ile mitokondirinin zemin maddesidir. Genellikle kalın ve ağ şeklinde örülmüş mikroskobik liflerden yapılmıştır.

    Mikrotübüller: Hücre iskeletini oluşturan üç elemandan biridir. - Tübülin proteinlerinden oluşur. - En kalın olanıdır. - Hücre şeklinin korunmasında, hücrenin hareket etmesinde, organellerin hareketinde ve hücre bölünmesi sırasında kromozomların hareketinde görevlidir.

    Segment: Bir yapının, az çok birbirine benzeyen parçalarından her biri, bölüt.

    Partenogenez: 1. Yumurtanın döllenme olmaksızın gelişerek yeni canlı meydana getirmesi. Bu tip çoğalma bal arısı, eşek arısı ve bazı Arthropoda'lar arasında yaygındır. 2. Yumurta hücrelerinin, sperm hücreleri ile döllenmeden mitoz geçirmeye başlayarak, bir canlıyı oluşturması şeklindeki üreme tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü