Eğitim Sitesi

Heterotroflar Nedir? Heterotroflar Hakkında Kısaca Bilgi

Heterotroflar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Heterotroflar:

İnorganik maddelerden kendi besinini sentez edemeyen ve bu nedenle ya ototroflar ya da çürüyen maddeler üzerinde yaşamak zorunda olan organizmalar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Anyon: Negatif yük taşıyan iyon.

    HCl (Hidroklorik Asit): Mide özsuyu içerisinde bulunan pepsinojeni pepsine çevirip aktifleştiren asit.

    İki Yaşamlılar: İki yaşamlılar, tatlı sularda ve nemli karasal bölgelerde yaşamaya uyum sağladığından bu şekilde adlandırılır. Ayrı eşeyli canlılardır. Embriyonal gelişimini tamamlamadan yumurtadan çıkan yavrulara larva adı verilir. Larvalar, başkalaşım geçirip ergin kurbağalara dönüşür. İki yaşamlılarda solungaç, akciğer ve deri solunumu görülür. İki yaşamlılar kış uykusuna yatar. Bacaksız kurbağa, ağaç kurbağası, yılan balığı semenderi ve semender bu gruba örnek olarak verilebilir.

    Golgi Cisimciği: Hücre organeli, golgi aygıtı da denir. - Salgı maddelerini üretip zarla paketleyerek salgılar. Süt bezi, ter bezi, tükrük bezi, yağ bezi... gibi salgı hücrelerinde sayısı normalden fazladır. - Endoplazmik retikulumdan kopan parçalardan oluşmuştur. - Tek zarlı yapıdadır. - Salgılama , paketleme, sentezleme, depolama ve hücre zarının tamir edilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü