Eğitim Sitesi

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Nedir? Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Hakkında Kısaca Bilgi

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar:

Hem Ototrof Hem Heterotrof CanlılarHem kendi besinini üretebilen hem de dışarıdan besini hazır alan canlılardır. Örnek: Öglena, böcekçil bitkiler. Böcekçil bitkiler klorofil taşırlar. Fotosentezle kendi besinlerini kendileri yaparken azot ihtiyaçlarını yakaladıkları böcekleri sindirerek sağlarlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Vivipar: 1. Anne vücudu içinde ve yumurtadan gelişen canlı yavruya sahip olma. Yavru, besinini ya yumurta sarısından ya da embriyonik bir uzantı olan plasenta yoluyla bağlandığı anneden sağlar. 2. Yavrunun, bir plasenta varlığıyla, anneyle arasında besin, gaz, vb. alışverişi olarak gelişimini tamamlaması sonucunda, gerçek doğum yapan.

    Hidrofitler: Çok nemli ortamda büyüyen bitkilerdir. Ya tamamen sucul olurlar ya da kökleri su veya çamur içinde fakat gövde ve yaprakları su üzerinde bulunur.

    Angiospermler: Gerçek çiçekli trakeo fitler, çiçek ve meyvaya sahip, tohumları kapalı bir ovaryum içinde bulunan bitkilerdir.

    Ubikinon: Koenzim. Elektron taşıyıcı sistemin bir elemanı. Elektronları alıp veren, 6 karbonlu bir halkadan oluşan bir baş ve karbon atomları zincirinden oluşan uzun bir kuyruğu vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü