Eğitim Sitesi

Han Nedir? Han Hakkında Kısaca Bilgi

Han Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Han:

Yol üzerinde veya kasabalarda yolcuların konaklamalarına yarayan yapı.

 

Tarih Terimi Olarak Han:

1. Osmanlı padişahları için kullanılan ve 'kral', 'imparator' anlamına gelen bir unvan. (Tek başına kullanıldığı zaman Kırım Han'ı anlaşılır).

2. Genellikle uzun yollarda yol üzerinde, kentlerde, kasabalarda yolcuların hayvanlarıyla birlikte konaklamalarına yarayan yapı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Han:

Yol üzerlerinde, şehir veya kasabalarda yolcuların konaklamaları için yapılmış otel benzeri yerler.

 

Sanat Terimi Olarak Han:

Kent içinde yer alan ticaret ya da geçici konaklama yapısı.

 

İnşaat Terimi Olarak Han:

1.Eskiden yollar üzerinde ve kasabalarda yolcuların konaklamalarına yarayan, odaları, avluları, ambarları ve ahırları bulunan kagir veya ahşap bina.

2.Günümüzde, büyük kentlerde yapılan, oda oda veya daireler halinde kiralanan büro binası, iş hanı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Hidroelektrik Enerji: Sudan elde edilen enerji türü.

    Siyasi: Yurt yönetimine ilişkin. (Devlet başkanlığı, bakanlıklar, devletlerarası antlaşma belgeleri, devlet otoritesi, devletin yönetilmesiyle ilgili işler...) "Avrupa Birliği'ne katılmak Türkiye'nin siyasi bir kararıdır." "Türkiye'nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Fırkası'dır."

    Mezat: Açık artırma ile satış.

    Nüfus Sayımı: Sınırları belli bir alanda belli bir zamandan yaşayan insan sayısını tespit etmek amacıyla yapılan işlem. Nüfusun, toplumsal ve ekonomik planlama amacıyla yaşa, cinsiyete, oturma yerine, öğrenim ve meslek durumuna göre özelliklerinin saptanarak sayılmasıdır. Nüfus sayımlarındaki amaçlar şunlardır: Erkek-kadın nüfusu belirlemek, kırsal-kentsel nüfusu belirlemek, nüfus yerleşim yerlerine göre dağılımını belirlemek, okuma-yazma oranını belirlemek, eğitim durumunu belirlemek, nüfusu belirlemek, nüfusun yaşlara göre dağılımını belirlemek ve daha birçok amaçtan dolayı yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü