Eğitim Sitesi

Grid Nedir? Grid Hakkında Kısaca Bilgi

Grid Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Grid:

Haritalar, hava fotoğraflarını ve uydu görüntüleri üzerine çizilen ve koordinatları gösteren birbirini dik olarak kesen homojen çizgiler, koordinat çizgileri.

 

Formula-1 Terimi Olarak Grid:

Sıralama turları sonucuna göre otomobillerin start öncesi yarışa başlamak için çift sıra halinde yer aldıkları alan.Gridde,pol pozisyonundaki otomobil ile yandaki sıranın başında olan2.sıradaki otomobil arasında uzunlamasına 8 metre,aynı sıradaki her otomobilin arasında da 16 metrelik mesafe bulunmak zorundadır.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Gri Değer: Sayısal fotoğraf ya da sayısal görüntüde her pikselin, karşılık geldiği nesne parçasının yansıtma düzeyi ile ilgili, sayısal değeri.

    Aktif Algılayıcı Sistem: Elektromagnetik enerji gönderen, nesne düzeyinden geriye yansımaları kaydederek görüntü oluşturan algılayıcı türü.

    Duyarkat: Film, cam ve kâğıt biçimindeki fotoğrafik malzemenin üzerindeki jelâtin içine yataklandırılmış gümüş tozları ve optik duyarlayıcılardan oluşan katman.

    Merkezsel İzdüşüm: Üç boyutlu nesne noktalarının bir izdüşüm merkezine göre bir düzleme izdüşürülmesi, ölçü fotoğraflarının geometrik karşılığı , perspektif izdüşüm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü