Eğitim Sitesi

Granülsüz Endoplazmik Retikulum Nedir? Granülsüz Endoplazmik Retikulum Hakkında Kısaca Bilgi

Granülsüz Endoplazmik Retikulum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Granülsüz Endoplazmik Retikulum:

Düz ER. Zarlarında ribozom yoktur. Steroid hormonların, lipitlerin, glikojenin sentezinde rol oynar. Özellikle kas hücrelerinde kalsiyum depo eder.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Vurgan Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde, açılıp büzülerek, içeri giren fazla suyu hücre dışına atmada görevli olan organel. Kontraktil koful da denir.

    Sentrozomlar: Hücre çekirdeğine yakın yerleşen, silindir şeklinde, birbirine dik konumda olan kısa borucuklardır. Hücrenin hareket merkezidirler. Hücrenin mitoz bölünmesi esnasında kromozomların tutundukları iplikçikleri yaparlar.

    Kontrasepsiyon: Spermanın yumurtaya ulaşmasını ve döllenmesini engelleyecek mekanik ya da kimyasal maddelerin kullanılmasını içeren doğum kontrol yöntemi.

    Habitat: 1. Bireyin, bir organizmanın ya da başka bir varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam, onu etkileyen canlı ve cansız varlıklarla bütün etken ve koşulların toplamı. 2. Bir organizmanın(bitki ya da hayvanın) doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği, kendine özgü özellikler gösteren ortam. 3. Bir canlı türünün rahatça beslendiği, barındığı, ürediği yaşam alanına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü