Eğitim Sitesi

Gönüllü Nedir? Gönüllü Hakkında Kısaca Bilgi

Gönüllü Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gönüllü:

Denenmek üzere mukavelesiz çalışan kişi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Upgrade: Müşterinin daha iyi bir konaklama ünitesine aktarılması, misafirlere rezervasyonundan daha pahalı bir ürünün ekstra ücret alınmadan sunulmasıdır.

    Activity Holiday: Etkinlik tatili. Planlanmış veya organize edilmiş belli bir etkinliği içeren bir tatili ifade için kullanılan bir terim. Çeşitli türdeki etkinlik-hobi tutkunları için tur operatörleri tarafından düzenlenmiş birçok tatil bulunmaktadır.

    Turizm Harcamaları Fonksiyonu: Potansiyel turistlerin seyahat için harcamaya ayıracağı para hacmiyle bu paranın ulaştırma ve konaklama harcamaları arasındaki ilişkileri ifade eden bir fonksiyondur. M = S + K Formülde; (M) seyahat için harcamaya ayrılan para hacmini, (S) ulaştırmaya, (K) ise konaklamaya ayrılan para hacmini gösterir. Diğer taraftan bu analize kullanılabilecek boş zaman (Z) da eklenebilir.

    Hayat Sigortası: Sigortalının ölümü halinde yakınlarına, belirli bir süre sonunda hayatta kalması durumunda ise kendisine, toplu bir para ödenmesini veya düzenli gelir sağlanmasını öngören sigorta türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü