Eğitim Sitesi

Gen Terapisi Nedir? Gen Terapisi Hakkında Kısaca Bilgi

Gen Terapisi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Gen Terapisi:

Kalıtsal olarak aktarılan ya da sonradan kazanılmış hastalıkları tedavi etmek amacıyla genlerin veya küçük DNA ve RNA moleküllerinin insan hücrelerine, organ ve dokularına transfer edilmesi.

 

Genetik Terimi Olarak Gen Terapisi:

Virüsler kullanılarak hücrelerdeki genlerin bozuk olanları sağlam olanları ile yer değiştirebilir. Bu tekniğe gen terapisi denir. Gen terapisi sayesinde kalıtsal hastalıkların olumsuz etkileri ortadan kaldırılabilir. Böylece genetik hastalıklara sahip insanlar sağlıklı yaşayabilirler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sekresyon: Bazı hücreler tarafından üretilip salgılanan ve vücudun başka bir yerinde bazı metabolik olaylarında kullanılan madde.

    Ekolojik Niş: 1. Bir organizmanın, bir kommünite ya da ekosistem içinde yapısal adaptasyonuna, fizyolojik tepkisine ve davranışına bağlı durumu. 2. Komünitedeki bir türün kendi etkinlikleri ve ekosistemdeki diğer elemanlarla etkileşimde üslendiği rolü. 3. Canlıların yaşadığı ekosistemde yapmak zorunda olduğu görevlere ekolojik niş denir.

    Reseptör Hücre: Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları, almaç .

    Apandis: İnce bağırsak ile kalın bağırsağın birleştiği yerde parmak şeklinde bir çıkıntı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü