Eğitim Sitesi

Fotoğraf Nedir? Fotoğraf Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoğraf Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Fotoğraf:

Tabiatta mevcut varlıkların veya şekillerin görüntülerinin ışığa duyarlı kâğıt veya film üzerine ya da dijital ortamlara yazımlanmasıyla elde edilen ürün.

 

Sanat Terimi Olarak Fotoğraf:

Görüntünün(ışığın) bir mercekler sistemi aracılığıyla eczalı duyar kart üzerinde sabitleştirilmesiyle oluşan resimdir.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Fotoğraf:

Bir kamera ile kaydedilmiş görüntü; genellikle önce negatif film, daha sonra da bu negatiften üretilmiş pozitif görüntü.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Van dyke işlemi: Kahverengi baskı işlemi; sepya.

    Renk Isısı: Işık kaynaklarının Kelvin ile belirtilen renk ölçüsü. Günbatımı gibi "sıcak" bir ışık düşük, bulutlu bir gün gibi "soğuk" (mavimtırak) bir ışık yüksek renk ısısına sahiptir.

    A/D Converter: Analog/Dijital Konvertör yani CCD üzerinde analog bir görüntüyü dijitale çeviren bir aleti ifade eder ki buna göre bilgisayar dijitale dönüşmüş olan bu sinyalleri algılayıp tanımlayabilir. Dijital kameralarda kullanılan bu alet ile kameranın kadrajına gelen ışık bilgisi renk ve görüntü olarak dijitale çevrilmiş olur.

    Arkadan gösterim: Yarı geçirgen (yarı saydam) bir perdeye arkadan saydam gösterim cihazı (projeksiyon) ile görüntü yansıtmak. Bu yöntem, izleyiciye saydam göstermek ve stüdyo çekimlerinde yanılsama olarak arka alan oluşturmak için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü