Eğitim Sitesi

Folik Asit Nedir? Folik Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Folik Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Folik Asit:

Faydaları : Vücuttaki büyüme, üreme ve kırmızı kan hücrelerinin üretimi gibi önemli metabolik süreçler için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarYeşil yapraklı sebzeler, portakal, fasulye, bezelye, pirinç, yumurta, karaciğer.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Folik Asit:

Bir B vitaminidir. Sağlıklı alyuvarların oluşması için önemlidir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kolesterol (HDL): Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Yüksek yoğunluklu Lipoproteinler vücut hücrelerinden yağı karaciğere taşırlar ve böylece atılabilir (safra ile) Bu nedenle HDL Kolesterolü "iyi" kolesterol kabul edilir. HDL kolesterol seviyesi ne kadar yüksek olursa Koroner Arter (kalp-damar) Hastalıkların riski o kadar düşük olur.

    Früktoz Mısır Şurubu: Mısır şurubundaki früktoz (meyve şekeri) miktarının genellikle ağırlık glikozda olacak şekilde toplam şekerin %42-55 seviyesinde, işlemlerle arttırarak, elde edilen bir tatlandırıcıdır. İşlenmiş gıdalarda ve alkolsüz içeceklerde, örneğin gazoz ve fırın ürünlerinde, büyük miktarlarda, ancak tatlı yiyecek olarak bilinmeyen gıdalarda bile kullanılmaktadır.

    Sindirim: Büyük moleküllü besin öğelerinin, enzimlerin yardımıyla, kendini oluşturan yapıtaşlarına ayrılarak emilebilecek duruma gelmesi. Büyük moleküllerin küçülmesi. Proteinlerin amino asitlere parçalanması gibi.

    Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü