Eğitim Sitesi

Fenomen Nedir? Fenomen Hakkında Kısaca Bilgi

Fenomen Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Fenomen:

1. En genel anlamı içinde, bizi çevreleyen dünyada duyular aracılığıyla algıladığımız herhangi bir nesne; algının nesnesi, algılanan şey, gözlemlenebilir olan olay ya da olgu.

2. Immanuel KANT, eşyanın veya varlığın zihnimizde işlemip geçtikten sonraki haline "fenomen" adını verir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Dini Kurallar: Allah (c.c.) tarafından insanların dünya ve ahirette kurtuluşa ermeleri, mutlu ve huzurlu olmaları için gönderilmiş ilahi kanun ve kurallardır.

    Görelilik(Relativite): Kişiden kişiye,yerden yere,durumdan duruma değişme durumu.Başka şeye göre olma.

    Otorite: 1-Yaptırma, yasak etme, emretme, itaat ettirme hakkı veya gücü, yetke, sulta, velayet. 2-Siyaset felsefesi ve sosyolojide, güç/iktidarın meşru kullanımını belirleyen bir kavram olarak, toplumsal bir sistem içinde ortaya çıkan kurumsallaşmış ve meşru güç; bu türden bir güce sahip olan birey; politik kurumları yöneten kuralları koyma, uygulama ve kuvvetlendirme meşru kapasitesi.

    Kontrol: 1- Bir deneyde bağımlı değişkeni etkileyebilecek karıştırıcı değişkenlerin çeşitli tekniklerle kontrol edilmesi. 2- Deneyde bağımsız değişkenin uygulanmadığı, ancak bağımlı değişkene ilişkin davranışın gözlendiği grup. 3- Araştırmalarda kullanılan araçların işlevsellik ve doğruluğunun belirlenmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü