Eğitim Sitesi

Evreli İnşaat Nedir? Evreli İnşaat Hakkında Kısaca Bilgi

Evreli İnşaat Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Evreli İnşaat:

İnşaat yada tasarım ile birlikte inşaatın kısım kısım gerçekleştirilmesidir. Bunda her örtüşen veya izleyen evre veya unsurun (parçanın) belirli bir çapı olup, her biri ayrı bir proje biçiminde dikkate alınmaktadır.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Sıcak Karışım Asfalt Kaplama: Kaba ve ince agreganın bitümlü bağlayıcılarla (asfaltla) özel asfalt hazırlama tesisinde karıştırılarak hazırlanıp, sıcak olarak uygulanmasına denir. Kalitelidir ve yoğun trafikte olan yollar da uygulanır.

    Uzman Yükleniciler: Bir projenin bütünü içinde belirli unsurları sağlayan ve/veya spesifik elemanların montajını yapan inşaat yüklenicileri.

    Cam: 1.Soda ve potas katılmış silisli kumun ateşte ergitilmesiyle yapılan sert , çoğu saydam ve kırılgan gereç, sırça. 2. Bu maddeden yapılıp her çeşit açmalara takılan levha halindeki gereç, pencere camı.

    Profesyonel Tasarımcı: Gerçekleştirilecek projenin tasarımını yaparak çizim ve şartnamelerini hazırlayan profesyonel kişi ya da kuruluşlardır. Bu profesyonel kişi mimar, mühendis veya profesyonel hizmetleri veren bir kuruluş olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü