Eğitim Sitesi

Evlendirme Memuru Nedir? Evlendirme Memuru Hakkında Kısaca Bilgi

Evlendirme Memuru Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Evlendirme Memuru:

Evlendirme işlemini yapmaya yetkili memur.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Norm: Kural olarak benimsenmiş, yerleşmiş ilke veya kanuna uygun durum.

    Kente Karşı Suç: 1) Bir kentin doğal, tarihsel ve güzel duyusal değerlerine, bireyler ve türlü örgütler ve hatta yöneticiler tarafından, değerlerini azaltıcı veya tümden yitirici zararlar verilmesi sonucunda, kamu vicdanında yarattığı rahatsızlıklar bu etkinliklere (yasalarda bu etkinlikler suç olarak tanımlanmamış olsa bile) verile ad. 2) Bu türlü eylemlerin yasalarda suç olarak tanımlanmış ve bunları işleyenlerin karşılaşacakları yaptırımların da yine yasalarda gösterilmiş olması.

    Çalışma Hayatı (İş Yaşamı): İnsanın, ilk defa bir iş sahibi olma (çalışma) isteği ile başlayıp, aktif çalışma sürecinden emekliliğe kadar devam eden süre.

    Fen Adamları: Yapı, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat ve ısıtma, makine, harita-kadastro ve benzeri alanlarda mesleki ve teknik öğrenim veren en az lise dengi okullardan mezun olmuş veya lise mezunu olup, bir öğretim yılı süreyle bakanlıkların açmış olduğu kursları başarıyla tamamlamış olanlar ile 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanununa göre; ustalık belgesine sahip olan elemanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü