Eğitim Sitesi

Enerji Tüketicisi Nedir? Enerji Tüketicisi Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Tüketicisi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerji Tüketicisi:

Enerjiyi kendi ihtiyaçları için kullanan gerçek ya da tüzel kişidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Senkronize Olma: Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

    Otoprodüktör: Otoprodüktör, herhangi biz hizmet veya sanayi iş kolunda faaliyet gösterirken kendi hizmet ya da mamül üretimi için gerekli ısıyı-buharı veya bir başka enerjiyi üretmek zorunda olan ve bu enerjisini kendi iç ihtiyaçlarında kullandıktan sonra atık ısı-buhar vb. enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilecek yapı ile donatılmış tesislerdir.

    Kullanma Faktörü (Utilization factor) UF: Sistem maksimum talebinin üretim kapasitesine oranı maksimum talep / üretim kapasitesi.

    Kullanım Süresi: Santralde bir yılda tüketilen (kWh) enerjinin, aynı yılda santralın ulaştığı en yüksek güce (kW) bölümüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü