Eğitim Sitesi

Emülgatör Nedir? Emülgatör Hakkında Kısaca Bilgi

Emülgatör Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Emülgatör:

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Emülgatör:

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

 

Kimya Terimi Olarak Emülgatör:

Birbiri içerisinde karışmayan maddelerin karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan maddelere homojenlik kazandıran dışarıdan ilave edilen maddelerdir. Mayonez, hazır çorbalar vb. gıda ürünlerinde kullanılır.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Emülgatör:

Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içinde homojen bir şekilde dağılması için kullanılan yardımcı madde. Örneğin; bir gıda ürünü içerisindeki yağ ve suyu homojen bir şekilde bir arada tutmak için kullanılır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Süksesyon (Ardıllık): Bir ekosistemde değişen çevre koşullarının da etkisi ile zamanla baskın türün değişmesine süksesyon denir. Süksesyon bir bölgede ilkel ve basit canlı formlarından başlayıp zamanla gelişmiş canlı formlarının baskın tür haline geçmesini ifade eder. 1. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce hiçbir canlının yaşamadığı bir bölgede çevre koşullarının değişmesiyle ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesi olayıdır. 2. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce bir komünitenin bulunduğu bir bölgede yangın, sel gibi doğa olayları sonrasında komünite yok olur. Aynı bölgede ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesine ikincil süksesyon denir.

    Miselyum: Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan hiflerin birleşmesiyle oluşan yapıdır. Mantarın bulunduğu ortama tutunmasını, yayılmasını ve beslenmesini sağlar.

    Feromon: 1. Bir organizma tarafından çevreye salgılanan ve aynı türün öteki üyelerinin davranış ve gelişmesine etki eden bir maddedir. 2. Alan belirlenmesi, topluluk içinde hiyerarşik düzenin sağlanması ve üreme döneminde eşlerin birbirini bulması gibi durumlarda etkili olan, "dış hormon" olarak da adlandırılabilen kimyasallar.

    Biyoçeşitlilik: Hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalar, onların sahip olduğu genleri ve canlı organizmaların içinde yaşadığı ekosisteme biyoçeşitlilik denir. Biyolojik çeşitliliğin ekosistem, tür ve gen çeşitliliği olmak üzere üç temel bileşeni bulunmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü