Eğitim Sitesi

Elektronik veri değişimi-EVD Nedir? Elektronik veri değişimi-EVD Hakkında Kısaca Bilgi

Elektronik veri değişimi-EVD Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Elektronik veri değişimi-EVD:

Standart bir formda yazılmış olan bilgilerin bilgisayarlar arasında aktarımı ve otomatik olarak yorumlanıp işlenebilmesi. (electronic data interchange-EDI)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Tek anahtarlı kriptografi: Şifreleme ve şifre çözme için aynı anahtarı kullanan kriptografik yöntemlerin tümü. Simetrik kriptografi veya gizli anahtarlı kriptografi adını da alır. Kullanılan gizli anahtarı mesajı gönderen ve alan kişilerin paylaşması gerektiği için, tek anahtarlı kriptografinin güvenilirliği, her kullanıcı çiftine ayrı bir anahtar verilebilmesine bağlıdır. Bu durumda, bir kullanıcı, haberleşeceği herkes için farklı bir anahtar kullanmak zorundadır; bu ise önemli bir anahtar dağıtımı problemine yol açar. Çift anahtarlı kriptografi, bu sorunu ortadan kaldırmıştır. (single key cryptography)

    Elektronik Veri Değişimi: Standart bir yapıda bilgisayardan bilgisayara veri (ticari) transferi. (Electronic Data Interchange)

    Gizli -özel, kişisel- anahtar: Açık anahtarlı kriptografi kullanan bir kullanıcının, kendisine ait olan iki anahtarından gizli tutulanı.(private key)

    Bölüm rehberi: Tanımlandırılmış, isimlendirilmiş bölümler listesi. (Segment directory)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü