Eğitim Sitesi

Tek anahtarlı kriptografi Nedir? Tek anahtarlı kriptografi Hakkında Kısaca Bilgi

Tek anahtarlı kriptografi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Tek anahtarlı kriptografi:

Şifreleme ve şifre çözme için aynı anahtarı kullanan kriptografik yöntemlerin tümü. Simetrik kriptografi veya gizli anahtarlı kriptografi adını da alır. Kullanılan gizli anahtarı mesajı gönderen ve alan kişilerin paylaşması gerektiği için, tek anahtarlı kriptografinin güvenilirliği, her kullanıcı çiftine ayrı bir anahtar verilebilmesine bağlıdır. Bu durumda, bir kullanıcı, haberleşeceği herkes için farklı bir anahtar kullanmak zorundadır; bu ise önemli bir anahtar dağıtımı problemine yol açar. Çift anahtarlı kriptografi, bu sorunu ortadan kaldırmıştır. (single key cryptography)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Arama Motoru: İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

    Çift anahtarlı kriptografi: Açık anahtarlı kriptografi veya asimetrik kriptografi. (double key cryptography)

    Mesaj rehberi: İsimlendirilmiş, tanımlandırılmış ve tarif edilmiş mesaj tiplerinin listesi. (Message directory)

    Yasal erişim: Devletin, açık anahtarlı bir kriptografik algoritma kullananların gizli anahtarlarına, yasaların gerektirdiği durumlarda ve yargı kararıyla ulaşabilme yetkisi. (lawful access)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü