Eğitim Sitesi

Ekserji Nedir? Ekserji Hakkında Kısaca Bilgi

Ekserji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Ekserji:

Enerjinin dönüşebilirliğinin ölçümünü ifade eder. Belirli termodinamik koşullarda, belirli bir miktar enerjinin diğer bir enerji biçimine dönüştürülebilen en yüksek miktarıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Şebekeye Verilen Enerji: Şebekeye verilen elektrik enerjisinin tümüdür, diğer bir ifade ile şebekenin kendi santrallarından aldığı ve şebekesi dışı alınan enerjilerin toplamıdır.

    Zero Potential: Dünya yüzeyindeki elektrik gerilimi sıfır farkı.

    Üretim: Taşkömürü, Linyit, Bitum, Fuel-Oil, Petrol, Benzin, Mazot, Jeotermal, Doğal Gaz, Rüzgar, Gel-Git, Güneş, su tribünlerine akuple generatör, trafo grubu ile üretilen elektrik enerjisidir. a- Brüt üretim (iç ihtiyaç ve kayıplar dahil) b- Net üretim (iç ihtiyaç hariç) saatlik, günlük, aylık ve yıllık, aktif ve reaktif üretimler olarak anılır ve birimleri KVARh ve KWh'tır.

    Üretim Santralı: İlgili yardımcı ekipman, yakıt, depo, stoklar ve İletim ya da Dağıtım Şebekesine bağlantı için gerekli olan Tesis ve Teçhizatı kapsayan ve üretim sahasındaki ya da üretim sahasının yanındaki bina ve diğer varlıklar ile birlikte, Enerji Üretim tesislerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü