Eğitim Sitesi

Ekonomik Faaliyet Nedir? Ekonomik Faaliyet Hakkında Kısaca Bilgi

Ekonomik Faaliyet Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ekonomik Faaliyet:

Sermaye, emek ve hammaddenin birleştirilerek anlam kazanmasına ekonomik faaliyet denir.

Bir diğer anlamıyla insanların yaşamlarını devam ettirebilmek ve geçimlerini sağlayabilmek için yaptıkları faaliyetlere ekonomik faaliyetler denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ekonomik Faaliyet:

Sermaye, emek ve ham maddenin birleştirilerek anlam kazanmasıdır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ürün: 1. Doğadan elde edilen, üretilen yararlı şey, mahsul. 2. Eser. 3. Türlü endüstri alanlarında ham maddelerin işlenmesiyle elde edilen şey.

    Yanardağ: Magmanın yer içinden yüzeye çıktığı veya geçmişte çıkmış olduğu, genellikle koni biçiminde, tepesinde bir püskürme ağzı bulunan dağ, volkan (Örnek: Nemrut Yanardağı).

    Statü: Bir kimsenin, bir kurum veya bir toplum içindeki durumu veya kazandığı saygınlık.

    Derebeylik: Orta Çağ'da, toprak mülkiyetine sahip olan ve himayesindeki toprağa bağlı köylülerin üretiminden büyük payı alan toprak sahiplerinin egemenliğine dayanan toplumsal düzen.Kısaca zengin toprak sahibi kişiler diyebiliriz. İnsanlar eşit değildi. En üst tabakada KRAL, sonra SOYLULAR, en alt kesimde ise SERF'ler bulunurdu. Toprak feodal beyler arasında paylaşılmıştır. Ekonomik güç feodal beylerin elinde olduğu için Kral'a her istediklerini kabul ettirebiliyorlardı. Serf'ler toprakla beraber alınıp satılabilen sürekli toprak işçisi olan kişilerdi. Senyörler (feodal beyler) toprakların ve bu topraklar üzerindeki her şeyin, çalışanlar dâhil, sahibi idiler. Köylüler bu topraklar üzerinde çalışırlardı, bunun karşılığında para alırlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü