Eğitim Sitesi

Ekoloji Nedir? Ekoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Ekoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ekoloji:

Çevre bilimi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ekoloji:

Canlıların birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen bilim dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ekoloji:

Organizmaların çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bir bilim dalıdır. Ekoloji, çeşitli türdeki canlıların çevreleri ile uyumlu olarak nasıl yaşamlarını sürdürdüklerini veya bu canlı varlıkların hangi şartlar altında besinlerini ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve çeşitli fonksiyonların ne tür bir canlı topluluğu içinde yürütüldüğünü inceleyen bilim dalıdır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ekoloji:

Çevre bilimi

 

Biyoloji Terimi Olarak Ekoloji:

1. Çevre bilimi, canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen biyolojinin bir dalı.

2. Organizmaların birbirleri, fiziksel ve biyotik çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.

3. Organizmaların birbirleri ve abiyotik çevre ile olan ilişkilerini çeşitlilik, dağılım, biyokütle, popülasyon ve rekabet gibi açılardan inceleyen biyolojinin disiplinler arası dalı.

4. Organizmalarla çevrelerini ve bu iki varlık arasındaki karşılıklı ilişkileri araştıran bilim dalı. Doğanın yapısını ve işlevini araştıran bilim dalı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ekoloji:

Cansız doğal çevre ile bu çevre içinde yaşamlarını sürdüren canlılar arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri inceleyen bilim dalına ekoloji adı verilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ekoloji:

Canlıların hem kendi aralarındaki hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalı.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ekoloji:

Canlıların birbiri ile ve çevreleri ile karşılıklı ilişkilerini inceleyen bilim dalı.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekoloji:

Canlıların (organizmaların) birbirleriyle ve doğal çevreleriyle olan ilişkilerini, etkileşimlerini inceleyen bilim dalı olup birçok alt dallara ayrılır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ekoloji:

Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişki ve etkileşimlerini inceleyen bilim dalı. Çevre bilimi. Bu bilim dalı ile uğraşanlara ise ekolojist denir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kölelik: Mülkiyet kavramının ortaya çıkması ve ilk devletlerin kurulmasından itibaren, muhtemelen Demir Çağı'ndan başlayarak, Ortaçağ'ın sonuna kadar devameden, esaret altında ve zorla çalıştırılarak artı değere el konulması durumudur. Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Ortaçağ'da yerini toprağa bağlı kölelik anlamına gelen serfliğe bırakmıştır.

    Tekalif-i Milliye: Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi öncesi ordunun ihtiyacını karşılamak ve Sakarya Savaşı'na hazırlanmak için Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın kanunla kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak yayınladığı "Ulusal Yükümlülük" emirleridir. 7 Ağustos 1921'de yayınlanmış olup toplamı on maddedir. Tekalif-i Milliye emirleri nelerdir? TIKLAYIN

    Hidiv: 1866-1922 yılları arasında Mısır valilerine, yöneticilerine verilen sandır. Farsça büyük vezir anlamına gelir ve Osmanlılarda da sadrazam ile aynı rütbededir.

    Akika Kurbanı: Çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri tıraş edip adını koyduktan sonra Allah'a şükür için kesilen kurban.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü