Eğitim Sitesi

Eğitim ve Öğretim Yılı Nedir? Eğitim ve Öğretim Yılı Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim ve Öğretim Yılı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim ve Öğretim Yılı:

Eğitim ve öğretimin başladığı tarihten, sonraki eğitim ve öğretim yılının başladığı tarihe kadar geçen süre.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yönetim Kurulu: Başta yönetmen, yönetmen başyardımcısı ve öteki yardımcılar olmak üzere bir eğitim kurumunun yönetim sorumluluğunu taşıyan kimselerden oluşan kurul.

    Okulöncesi Eğitimi: 1. Doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar çocukların gelişim özellikleri, kişisel ayrılıkları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak onların bedensel duygusal ve toplumsal gelişmelerine yardım etmek amacıyla aileler ve birtakım kurumlar tarafından uygulanan eğitim. 2. Okulöncesi çağında bulunan küçük çocuklara özellikle yuvalarda, anaokullarında ya da anasınıflarında kişisel anıklıklarının gelişmesi, toplumsal alışkanlıklar kazanmaları ve sorun çözme yeteneklerini arttırmaları için verilen eğitim.

    Erkincilik: 1. Düşünme ve konuşma özgürlüğünü benimseyen, kişileri doğal yetenek ve ilgileri yönünde geliştirmeyi eğitimin temel ereklerinden sayan görüş. 2. Zihnin, özellikle mantık, matematik, klasik diller ve fizikötesi gibi bilgi dallarını kapsayan bir öğretim programı ile özgürlüğe kavuşabileceğini ileri süren eğitim görüşü.

    Birinci Dörtte Birlik (Nokta): Bir ölçekte deneklerin yüzde 25'inin üzerinde bulunduğu varsayılan nokta yüzde 25'lik nokta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü