Eğitim Sitesi

Earth Station Nedir? Earth Station Hakkında Kısaca Bilgi

Earth Station Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Earth Station:

Bir uydudan gönderilen sinyalleri almak üzere kullanılan; anten, düşük gürültü yükselticisi, aşağı dönüştürücü ve alıcı elektroniğinden oluşan istasyondur. TV yayını almak için kullanılan yer istasyonu antenlerinin çapları 65-370 cm olurken, uluslararası haberleşmede kullanılanların çapları bazen 30 metreye ulaşmaktadır.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    EIRP (Equivalent Isotropic Radiated Power): “Transponder”dan antene iletilen gücün uydu anteninin kazancıyla çarpılmasıyla elde edilen değerdir.

    Digital-To-Analog Converter (D/A): Sayısal bir işareti sürekli analog bir işarete dönüştüren devre veya sistem.

    Az-El Mount: Azimuth-Elevation Mount. Çanak Antenin Yatay ve Düşey yönde hareket kabiliyeti.

    Bandwidth (BW): Band genişliği; elektromanyetik spektrumdaki bir frekans sahasıdır. Bir devrenin veya sistemin çalıştığı veya geçirdiği frekans bölgesinin genişliğini gösterir. Örneğin bir telefon hattında konuşma sesinin taşınabilmesi yaklaşık 3KHz bir bant genişliği gerektirir. Oysa yerel bir TV kanalı 6 MHz kullanır. Uydularda ise karışımın engellenebilmesi için daha geniş 17.5-72 MHz arası bir bant kullanılır. Yüksek Bandwidth değeri, düşük bandwidth değerine göre 1 saniye içerisinde daha fazla bilgi taşıyabilir. Birimi Hertz (Hz)’dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü