Eğitim Sitesi

Duyunu Umumiye Nedir? Duyunu Umumiye Hakkında Kısaca Bilgi

Duyunu Umumiye Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Duyunu Umumiye:

Osmanlı devletine borç para vermiş alacaklı devletlerin paralarını geri almak için kurmuş olduğu yönetim(1881)Bu sorun nedeni ile Osmanlı Devleti ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Anayasa Mahkemesi: Yasaların anayasaya uygunluğunu denetlemekle görevlien yüksek yargı organı. Başka mahkemelerden farklı olarak, yalnızca yargı hak ve yetkisini kullanan bir organ değil, aynı zamanda anayasayı ve anayasal düzeni, temel hak ve özgürlükleri koruyan bir organdır.

    Kadı: 1. Osmanlı Devleti'nde Tanzimat Dönemi'ne kadar her türlü davaya, Tanzimattan Cumhuriyet'in ilk yıllarına değin geçen sürede ise yalnızca evlenme, boşanma, nafaka ve miras davalarına bakan mahkemelerin başkanlarına verilen addır. 2. Kazaların sivil yönetiminden sorumlu olan ve aynı zamanda yargıçlık da yapan görevli. 3. Şeriat hükümlerini uygulayan hâkim. 4. Mahkemelerde hakimlik ve yargıçlık görevini yapan ve aynı zamanda kazaları da yöneten kişidir.

    Bröve: Belli bir eğitimden sonra askeri yeterliliğe sahip kimselere verilen yeterlik belgesi.

    Budun: İlk Türk devletlerinde urug (aileler birliği, sülale)'ların birleşerek meydana getirdiği yapıya boy-budun (millet) adı verilirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü