Eğitim Sitesi

Dünya Sağlık Örgütü Nedir? Dünya Sağlık Örgütü Hakkında Kısaca Bilgi

Dünya Sağlık Örgütü Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Dünya Sağlık Örgütü:

(World Health Organization-WHO)Toplumu ilgilendiren hastalıkları izleyerek, hükümetlere tavsiyelerde bulanan, Birleşmiş Milletler Teşkilâtı bünyesindeki kurum.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kale: Düşmana karşı savunma amacıyla ana yollar üzerinde, kentlerde, geçit ve boğazlarda yapılan kalın duvarlı, burçlu ve mazgallı yapı.

    Teleski: Kişileri, tutunmalı veya oturmalı bir şekilde, taşıyan kablolu motorize sistem.

    Kuzey Batı Avrupa Ülkeleri Bölgesi: Bölgedeki gelişmeleri plânlamak, turizm alanında bölgesel yönetimler, enstitüler arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla 1955 yılında altı Benelux ülkesi arasında kurulan örgüt.

    Turizm Gelirlerinin Çarpan Etkisi: Turizm gelirlerinin çarpan etkisi, turizm sektöründe elde edilen her bir birim gelirin ekonomi içinde el değiştirerek diğer kişi ve işletmeler için yaratmış olduğu miktarın başlangıçtaki miktara oranlanmasıyla elde edilir. Elde edilen katsayı turizm gelirlerinin çarpan katsayısı olarak ifade edilir. Çarpan katsayısı ekonomide turizmin fazladan ne kadar gelir yarattığını ya da turizm gelirlerinin ne kadar etkin olduğunu ölçmek için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü