Eğitim Sitesi

Download Nedir? Download Hakkında Kısaca Bilgi

Download Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Download:

İndirme, yükleme anlamındadır. Bir dosyanın bir bilgisayardan diğerine iletilmesi. İnternette bir kullanıcının bir Web sitesinde bulunan bir dosyayı kendi bilgisayarına almasıdır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Reklam Yazılımları (Adware): Reklam yazılımları, bilgisayarınızda çoğu zaman siz farkında olmadan kurulan küçük programlardır. Bedava yazılımların içinde bulunabilmektedir. Reklam yazılımları pop up reklamlarının ekranınızda çıkmasına izin vermekte ve aynı zamanda internette ne ile ilgilendiğinizin izini sürmek için kullanılmaktadır. Reklam yazılımı internette gezdiğiniz tüm sayfaları kaydetmektedir. Bu bilgiler periyodik olarak adware programının sahibine gönderilmekte ve size özel reklamlarının iletilmesinde kullanılmaktadır.

    MHz (Megahertz): MHz. Megahertz. 1 Milyon Hz.

    Monitör: Geniş bir topluluğa hitap etmeyecek prezantasyonları kendi toplantı odanızdaki bir bilgisayarın monitöründen yapabilirsiniz. Özel prezantasyonlar bu yolla çok daha ayrıntılı ve etkileyici bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yapılan tasarım bilgisayara yükleneceğinden prezantasyon defalarca masrafsız bir şekilde gerçekleştirilebilir.

    DSL (Digital Subscribe Line): Normal telefon hatları üzerinden verilerin yüksek bant genişliklerinde iletilmesini sağlayan teknolojidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü