Eğitim Sitesi

Doğrulanabilirlik-Yanlışlanabilirlik Nedir? Doğrulanabilirlik-Yanlışlanabilirlik Hakkında Kısaca Bilgi

Doğrulanabilirlik-Yanlışlanabilirlik Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Doğrulanabilirlik-Yanlışlanabilirlik:

Deney, gözlem ya da diğer bilimsel yöntemlerle sınama yolu bir önerme ile ilgili olarak doğru yada yanlış yargı verebilme

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Akit: Sözleşme.

    Kuram (teori): 1- Belli gerçekleri açıklama, yorumlama ya da belirleme biçiminde ortaya çıkan, olayları denenmemiş, yalnızca düşünceyle kurulmuş temeller üzerine oturtan, ama olaylara egemen olarak yeni olgular bulma yolunu gösteren bilimsel öğreti.(Kuramın unsurları arasındaki ilişkinin matematiksel olarak ifade edilmesiyle yasalar oluşur.). 2- Bilimde bir olguyu açıklayan yani onun sebeplerini belirten, gelecek olayları ve deney sonuçlarını yordayan ifade.

    Kapalı Tabakalaşma: Doğuştan getirilen statülerin geçerli olduğu, aralarında geçişin olmadığı tabakalardan oluşan sistem.

    Toplumsal Tabakalaşma: 1- Toplumu oluşturan bireylerin aralarında ayrıcalık, sınırlılık, ödül ve yükümlülük bakımından farklar bulunan, kendi içlerinde bir ölçüde uyumlu tabakalara bölünmesi. 2- Toplumda yer alan sınıf ve tabakaların, toplumsal hiyerarşide alt, orta, üst diye derecelendirilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü