Eğitim Sitesi

Doğal Düşman Nedir? Doğal Düşman Hakkında Kısaca Bilgi

Doğal Düşman Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Doğal Düşman:

Bir zararlı ile beslenen zararlıyı tamamıyle ortadan kaldıran veya zararlının gelişmesini olumsuz yönde etkileyen canlı varlıklara denir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    İnperfect: Yalnız erkek veya yalnız dişi organı olan çiçeklere ise kusurlu (inperfect) çiçekler denir. Hem erkek hem de dişi organı olan kusursuz çiçekler iki eşeyli veya iki cinsli(erdişi, erselik, monoklin, hermafrodit (bisexual) çiçekler denir. Domates, biber, patlıcan gibi sebze türleri ve elma, armut, erik, şeftali, portakal gibi meyve türleri erselik çiçeklere sahiptirler.

    İthalat: Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.

    Spor: Eşeysiz üreyen türlerde, küçük ve dayanıklı olan üreme hücresi.

    Nohut: Ülkemizde daha çok İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen koçbaşı, leblebilik(kuşbaşı), yuvarlak gibi ana çeşitlerinin yanında tırtıllı, kırmızı, kahverengi, alaca, küçük, bezelyemsi, kabak ve siyah gibi alt varyete çeşitleri bulunan bakliyat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü