Eğitim Sitesi

DiSEqC Nedir? DiSEqC Hakkında Kısaca Bilgi

DiSEqC Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak DiSEqC:

Uydu alıcılarının dışarıda bulunan antenleri seçme ve hareket motoru, şalter gibi cihazlara kumanda etmek için kullandığı işaretleşme sistemi.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Frequency Modulation (FM): Frekans modülasyonu. Sinyalin frekansı değiştirilerek uygulanan modülasyon çeşidi.

    FM Modulasyon: Bu modülasyon türünde iletilmek istenen sinyal, taşıyıcı sinyalde bir faz farkı oluşturmaktadır. Böylece frekansı zamanla değişen bir sinyal elde edilmektedir. Oluşturulan sinyalin frekansındaki değişimler, iletilmek istenen sinyalin değişimlerinin göstergesidir. Oluşan sinyalin frekansı, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın değerlere sahiptir. Bu yöntemde de iletilmesi gereken sinyal, kendi frekansından farklı bir frekans ile iletilmektedir.

    Demodulator: Gelen taşıyıcı sinyal içinden istenen sinyal aralığının çekilmesi işlemini yapan ekipman.

    MPEG-1: MPEG gurubunun oluşturduğu ilk standarttır. 1,5 Mbit/s değerinde digital “video” ve “audio”yu kapsar; VHS kalitesine eşdeğerdir. CDIC (Compact Disc Interactive), CD oynatıcıda ve multimedya PC‘lerde televizyon kalitesinde yayın elde etmenin en kolay yöntemi olarak üretilen “decoder” (şifre çözücü) çiplerde bu yöntem geliştirilip kullanılmıştır. Bu standarta ek olarak geliştirilen bir sistem de, aynı anda birden fazla sinyali birleştirerek, tek bir sinyal hâlinde uyduya transfer edebilme imkânı sağlanmıştır. MPEG-1 profesyonel televizyon teknolojisinde kullanılmak amacıyla geliştirilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü