Eğitim Sitesi

Dekoratör Nedir? Dekoratör Hakkında Kısaca Bilgi

Dekoratör Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Dekoratör:

Bir oyunun dekorunu önce kâğıt üzerinde renkli taslağı, sonra planlayıp çizen ve sonunda bu plana göre hazırlanmasını denetleyen sanatçı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dekoratör:

İç mimar.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Afiş: Halkı bir düşüncenin, bir malın ya da bir olayın varlığı konusunda bilgilendirme amacıyla duvarlara asılan, yapıştırılan, resimli yazı, ilanlara ve reklamlara afiş denir.

    Avangard: Fransızca askeri bir terim olan öncü birlik sözcüğünden gelir. Gerek Fransızca'da gerek diğer dillerde kültür, sanat ve politika ile bağlantılı olarak, yenilikçi veya deneysel işler veya kişiler anlamına gelir. Avangart sanat, kültür, gerçeklik tanımları içindeki kabul edilmiş normları sarsıp sınırlarını değiştirmeyi amaç edinir. Bu normlar sosyal reformdan estetik deneyimlerin değişimine kadar çeşitlilik gösterebilir. (Fransızca: avant-garde, avangard)

    Figüratif Sanat: 1. Plastik sanatlarda figüratif, soyut anlatımın karşıtı olan, doğada var olan görüntü ve nesneleri konu edinen anlatım biçimidir. Ölü doğa, çıplak, manzara, portre, tarihî resim ve tür resmini içerdiği gibi gerçekçi olmayan ancak gerçek nesneleri kullanan resim türleri için de kullanılır. 2. Resim ve heykel sanatlarında, yalnızca gerçek varlık ve nesnelere gönderme yapan betileri kullanan sanat anlayışı. Soyut yada nonfigüratif sanata karşıt bir yönelimdir.(Figurative Art) 3. İçinde insan, hayvan ve doğa ögeleri yer alan, figürcü sanat, betili sanat.

    Perdah: Her türlü pürüzlü yüzeyi düzgünleştirme, parlatma işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü