Eğitim Sitesi

Cup Nedir? Cup Hakkında Kısaca Bilgi

Cup Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Cup:

Green'deki çukur içerisine yerleştirilen, kurallardaki ölçülere uygun madeni bir kovandır. Çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm.dir. Üst ağzı çim seviyesinden 2,5 mm aşağıda olacak şekilde gömülmüştür. Aynı zamanda green'de içinde bayrak sopası bulunan deliğe de cup adı verilir.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Cup:

Çay Kahve Bardağı

 

    Benzer Golf Terimleri

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Pata: Green üzerinde golf topunu çukura sokmak için kullanılır.

    Hole: Green’de topun içerisine sokulduğu çukurdur. Çukurun çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm’dir. Çukurun içine bir kovan yerleştirilecekse kovanın üst ağzı, eğer toprak yapısı engellemiyorsa, çimen düzeninden en az 25 mm aşağıya gömülü bulunacaktır. Çukur kovanın dış çapı 108 mm’yi aşmamalıdır. Hole: Golf sahasında teeing ground ile başlayan fairway’le devam eden green ile son bulan 18 oyun yerinden biri olup, numarasına göre isimlendirilir. (5. çukur, 10. çukur v.s.)

    Baffy-Baffıe: Dayanıklı ağaçtan yapılmış ve günümüzde halen kullanılmakta olan 3 veya 4 numaralı wood'a benzeyen club'dır. Bu club'ın en önemli özelliği, fairway'den yapılan yüksek atışlar için uzun bir yüze sahip olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü