Eğitim Sitesi

Çukur Ağız Nedir? Çukur Ağız Hakkında Kısaca Bilgi

Çukur Ağız Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Çukur Ağız:

Ciddi ağız yaraları ve doku kaybı ile belirginleşen diş eti hastalığı. ANUG ile ilgili bilgilere de bakınız.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Anestezi: 1. Doktorlar, ameliyat sırasında ağrı duymaması için, ameliyattan önce hastaya bir iğne yapar ya da solunum yoluyla bir gaz verirler. Hastanın bilincini yitirerek uykuya geçmesine narkoz, böylece vücudundaki ağrıları duyamayacak duruma gelmesine anestezi, bu duyu yitimine yol açan maddelere de anestezik denir. 2. Hissi ortadan kaldırma; cerrahi mücadele için ilaç veya gaz anestetik vererek kişide ağrı ve acı hissini ortadan kaldırma. 2. Acı hissi yokluğu; dişin lokal anestezi ile hissizleştirilmesi; genel anestezide hasta tamamen bilinçsizdir.

    Aşırı Hassaslık: Sıcak, soğuk, kimyasal, mekanik ya da osmotik (tatlı veya tuzlu) uyarıcılarla temas ettiğinde dişlerin verdiği ani ve keskin ağrı şeklindeki reaksiyon. Hipersensitivite

    İmplant: 1. Dişlerin eksik olduğu yerlerde çeneye yerleştirilen metal diş köküdür. Daha sonra eksik dişin yerine geçmek üzere suni diş implantın üzerine yerleştirilir. 2. Çene kemiğine monte edilen bir titanyum çapa yardımıyla eksik dişlerin yerine yenilerinin konulması. Bu çapa yerleştirildikten sonra da üzerine yapma dişler (protez) takılır. 3. Çene kemiğindeki kaybedilen diş bölgesine dişsizliği sonlandırmak için yerleştirilen metal vidalardır.

    Fazla Diş: Ekstra diş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü