Eğitim Sitesi

Çoğunluk Planı Nedir? Çoğunluk Planı Hakkında Kısaca Bilgi

Çoğunluk Planı Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Çoğunluk Planı:

Filistin Devleti'nin Yahudi ve Arap devleti olarak ekonomik bağlarla birbirine bağlı iki devlet olacağı ve Kudüs'ün ortak bölge olarak uluslararası güçlerin kontrolünde olması gerektiğini öngören plan.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Potsdam Konferansı: Almanya'nın savaştan çekilmesi üzerine yaşanan sorunları görüşmek ve barış düzenini oluşturmak için 17 Temmuz-2 Ağustos 1945 tarihleri arasında Berlin yakınlarında Potsdam'da düzenlenen konferans.

    Protokol: 1. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar. 2. Resmi bir toplantı, oturum, soruşturma vb. sonunda iki yanca imzalanan, ilerde yapılacak bir anlaşmaya, sözleşmeye dayanak olacak belge.

    Sıkıyönetim: Olağanüstü zamanlarda ve durumlarda ülkede güvenliğin sağlanması için ordunun yardımıyla gerçekleştirilen yönetim, örfi idare.

    İhtilal: Bir ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi, devrim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü