Eğitim Sitesi

Water Hazard Nedir? Water Hazard Hakkında Kısaca Bilgi

Water Hazard Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Water Hazard:

Su engeli, deniz, göl, havuz, dere, hendek, yüzeysel drenaj kanalları ya da (içlerinde su bulunsun ya da bulunmasın) diğer açık su yatakları ve benzerleridir. Su engelinin sınırları dikey olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. Su engelinin sınırlarını belirleyen takoz ve çizgiler engelin içinde sayılır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Albatros: Bu terim Britanya'da bir delik için par sayından üç eksik olan skordur. ABD'de bu terim double eagle olarak bilinir. Sadece par sayısı dört ve beş olan delikler için geçerlidir.

    Club Face: Club'ın vuruş yapan kısmıdır.

    Competitor / Fellow Competitor: Golf sayı oyunu yarışmasına katılan oyuncuya yarışmacı denir. Yarışmacı ile birlikte oynayan her oyuncu, eş yarışmacı, yani fellow competitor'dır. Hiçbiri diğerinin ortağı değildir. Dörtlü ve dört sayı oyunlarında, yarışmacı ve eş yarışmacı deyimleri, aralarında eşlik bulunan oyuncuların her ikisini birden kapsar.

    Hook: Düz bir doğrultuda havalanan topun daha sonra kıvrım yaparak yönünü değiştirmesidir. Sağ elle oynayan oyuncular için topun sağdan sola , sol elle oynayan oyuncular için topun soldan sağa doğru kıvrım yaparak yön değiştirmesidir. Üç değişik tipi vardır: Straight Hook: Hedef doğrultusunda giden topun kıvrım yapmasıdır. Puul Hook: Hedefin soluna doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Push Hook: Hedefin sağına doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Not: Pull ve Push’un yönleri, sağ ya da sol elle oynayan oyunculara göre birbirinin ters doğrultularıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü