Eğitim Sitesi

Civa Nedir? Civa Hakkında Kısaca Bilgi

Civa Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Civa:

Atom numarası 80, atom ağırlığı 200,5, yoğunluğu 13,59 olan, donma noktası -38,8 °C olduğundan, normal sıcaklıkta sıvı olarak bulunan, gümüş renginde bir element (simgesi Hg). Termometrelerde, özel ampul yapımında ve ilaç sanayiinde kullanılır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Göreceli Konum: Dünya üzerindeki bir yerin, çevresine göre ayırt edici özelliklerine göre yerine göreceli konum denir. Dünya üzerindeki bir yerin denizlere, yer altı-yer üstü kaynaklarına, yeryüzü şekillerine, kıtalara, okyanuslara, önemli ulaşım yollarına, siyasi bölgelere ve üretim-tüketim bölgelerine göre yerine göreceli konum denir. Yani bir yerin kendine has özellikleri o yerin göreceli konumu oluşturur.

    Biyocoğrafya: Canlılar coğrafyası. Yeryüzündeki bütün canlıların dağılımı ve bunların arasındaki ilişkileri konu alan, coğrafya biliminin prensiplerine göre inceleyen bilim dalı. Botanik (bitkiler bilimi) ve Zooloji (hayvanlar bilimi) olmak üzere iki bölümden oluşur.

    İntansif (Yoğun) Tarım: Ekilen, dikilen topraktan en geniş ölçüde ürün alınması için başvurulan tarım yöntemidir. İntansif tarımda gübre, kimyasal ilaç ve teknolojik sulama yöntemleri kullanılır.

    Ana Yön: Güneşin doğduğu taraf doğuyu, battığı taraf batıyı gösterir. Bunları dik kesen yönler, kuzeyi ve güneyi gösterir. Bunlara ana yönler denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü