Eğitim Sitesi

Canlı (Biyotik) Çevre Nedir? Canlı (Biyotik) Çevre Hakkında Kısaca Bilgi

Canlı (Biyotik) Çevre Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Canlı (Biyotik) Çevre:

Yaşayan organizmanın insan, bitki, hayvan ve mikroorganizmalardan oluşan çevredir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Transit: Bir malın bir ülkeden başka bir ülkeye giderken yol üstünde bulunan ülke ya da ülkelerden, ithalat vergisi ödenmeden geçirilmesi ve bu suretle geçirilen mallar.

    Flamura-80: Bitki boyu 80-85 cm dir. Kılçıklı ve beyaz başaklı bir çeşittir. Danesi orta irilikte olup, mat kırmızı renkli ve orta sert yapıdadır. Kışlık bir çeşit olup, soğuğa dayanıklılığı iyidir. Orta erkenci bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Sarı pasa orta hassas olup, kahverengi pasa orta dayanıklıdır. Tohumları sürmeye karşı dayanıklı olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    İzmir 85: Yazlık, soğuğa, sarı pasa ve yatmaya dayanıklı, 1000 dane ağırlığı 39 gram civarında, olan beyaz yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Bayraktar 2000: Sapı orta boylu uzunluktadır. Başakları beyaz renkli olup, kılçıklı, daneleri beyaz renktedir. Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklıdır. 1000 tane ağırlığı 32,8 gr, ekmeklik kalitesi Gerek 79 ile benzer gurupta olup ikinci sınıftır. Yapay epidemi altında sarı pasa dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü