Eğitim Sitesi

Byte Nedir? Byte Hakkında Kısaca Bilgi

Byte Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Byte:

Bir bilgisayar hafızasında 8 bit'ten oluşan bir bütünü ifade eder. Buna göre 8 bit 1 byte eder denir. Buna karşılık 1024 byte bir kilobyte eder.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Byte:

Sekiz data bit'i ile bir parti bit'ten meydana gelen bir alfabetik veya özel karakterdir. Genelde ASCII olarak kodlanmıştır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Film Banyo Tankı: Çeşitli boyutlardaki filmlerin banyo edilmeleri için, ışık geçirmeyen fakat kimyasal eriyiklerin doldurulup boşaltılmasını olanaklı kılan ve böylece filmlerin banyo edilmesi işlemlerinin ışık altında da yapılabilmesini sağlayan, çelik ya da bakalit gibi maddelerden yapılmış kaplardır.

    Enstantane Öncelikli Pozlama: Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı enstantaneyi belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen diyafram değerini otomatik olarak ayarlar.

    Hâkim Renk: Bir tonun veya tek bir rengin diğer renklere nazaran baskın şekilde bir fotoğrafa hâkim olmasıdır. Bu durum, ışığın kalitesinden dolayı meydana gelebileceği gibi çekim koşullarına uymayan renk ısısında bir filmin kullanılması, yanlış filtrenin takılması veya banyonun yanlış uygulanması gibi etkenler sonucunda da ortaya çıkabilir.

    Diyafram Ayarı: Fotoğraf makinelerinde fotoğrafı çekilecek kişi/nesneden yansıyan ışınların hangi miktar ve şiddette lensten geçip makineye ulaşacağını düzenleyen ve bu bağlamda fotoğrafın net alan derinliğini belirleyen ayar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü