Eğitim Sitesi

Brakte Nedir? Brakte Hakkında Kısaca Bilgi

Brakte Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Brakte:

Çiçek sapı yaprakçığı. Çiçek sapının kaidesinde, sapın gövdeye bağlandığı yerde bulunan yaprakçık.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Çökelme: 1. Kan hücrelerinin kümeleşerek pıhtılaşması. 2. Bir sıvı içinde dağınık halde bulunan hücre ya da parçacıkların kümeleşmesi. 3. Antijen ve antikorların tepkimesi sonucunda kan hücrelerinin kümeleşmesi. 4. Kan grubu antijenleri (A ve B) ile antikorlarının (anti A ve anti B) bir araya gelmesi sonucunda alyuvarların birbirine yapışması ve iri tanecikli yapılar oluşturmasına çökelme ya da aglütinasyon denir. Çökelme ile oluşan tanecikli yapılar, kan damarlarını tıkayarak ölüme neden olabilir. İki tip çökelme vardır: 1. Hafif (Kısmi) Çökelme 2. Ağır (Tam) Çökelme

    Diploid: 1. İki kromozom takımına sahip olan (2n kromozomlu) hücre ya da organizma. 2. Birbirinin aynısı halindeki çift kromozom setine sahip olan.

    Kazık Kök: Ana kökün yan köklerden daha fazla gelişme göstermesi.

    İnterfaz: 1- Hücre döngüsünde, birbirini izleyen çekirdek bölünmeleri arasındaki periyot; bu periyot boyunca kromozomlar dağınık durumdadır ve çekirdek kılıfı bozulmamıştır. 2- Canlı hücrenin normal yaşam evresidir. Bu evrede hücre büyüyüp olgunlaşır. Bu evrenin sonuna doğru DNA ve sentrozomlar kendini eşler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü