Eğitim Sitesi

Bitmap Nedir? Bitmap Hakkında Kısaca Bilgi

Bitmap Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bitmap:

Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bitmap:

Sadece Siyah ve Beyaz'ın bulunduğu renk modu olan Bitmap'de, ara tonlar (%42 Siyah) olmaz. Bitmap modda kaydedilen dökümanlarda, beyaz piksel bilgisi kaydedilmediği için hem az yer kaplar, hem de resmin çağrıldığını programda beyazlar şeffaftır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bitmap:

Bir görüntü bilgisinin bit ile tek tek kayıt edilme metodudur. Bit ile kaydı yapılan bir çok resim formatı vardır. "bmp", "pict", "tiff", "pcx", "gif" gibi….

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Tint: Sıcak (kırmızı) ve serin (mavi) renkleri açarak veya kısarak, renk dengesini kendi beğeninize göre ayarlamanızı sağlar.

    Gerçek Sinema: Gerçek Sinema (Real Cinema) özelliğiyle yüksek çözünürlüklü filmler, orijinalde çekildikleri hız olan saniyede 24 kare hızla oynatılır. Böylece ev sineması sisteminiz gerçek sinemaya bir adım daha yaklaşır.

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    Konum Tabanlı Servisler: Cep telefonu kullanıcılarının "neredeyim?" , "yakınımda neler var?" ve "oraya nasıl ulaşırım?" sorularına, coğrafi konum bilgisini kullanıp en uygun cevaplar sunan servislerdir. (Örn: En yakın hastane, haritada göster gibi)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü