Eğitim Sitesi

BIST 100 Nedir? BIST 100 Hakkında Kısaca Bilgi

BIST 100 Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak BIST 100:

Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli 100 hissenin belirlendiği endeks BIST 100 olarak tanımlanır. Bu endekse dâhil olan hisseler piyasa ve işlem hacmi gibi kriterlere göre belirlenir. Söz konusu sıralama, piyasanın hacmini ölçmek için kullanılan bir göstergedir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Yönetilen Dalgalı Kur Rejimi: Resmi bir kur hedefi olmaksızın döviz kurlarının serbest olarak piyasada belirlendiği, ancak otoritelerin piyasaya döviz satmak ya da piyasadan döviz almak suretiyle kurlara müdahale edebildiği kur rejimidir. (Managed Floating Exchange Rate Regime)

    Enflasyon Tahmini: TCMB tarafından üç ayda bir mevcut veriler, modeller ve analizler çerçevesinde güncellenen orta vadeli enflasyon öngörüleridir. Belirli bir dönem önceden duyurulmuş olan enflasyon hedefi sabitken enflasyon tahmini yeni bilgiler ışığında düzenli olarak gözden geçirilmektedir. (Inflation Forecast)

    Emisyon Grubu: Belirli bir grafik tasarım anlayışı ve boyut düzeni içinde dolaşıma çıkarılan banknot serisidir. (Emission Group)

    Otomatik İşleme Kapama: Bir menkul kıymet yada menkul kıymet grubununfiyat ve/veya işlem miktarının, belirlenen bi r süre içerisinde belirlenen bir parametreyi aşan bir değişim göstermesi durumunda, o menkul kıymetlere aitişlemlerin geçicibir süre için otomatik olarak durdurulmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü