Eğitim Sitesi

Otomatik İşleme Kapama Nedir? Otomatik İşleme Kapama Hakkında Kısaca Bilgi

Otomatik İşleme Kapama Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Otomatik İşleme Kapama:

Bir menkul kıymet yada menkul kıymet grubununfiyat ve/veya işlem miktarının, belirlenen bi r süre içerisinde belirlenen bir parametreyi aşan bir değişim göstermesi durumunda, o menkul kıymetlere aitişlemlerin geçicibir süre için otomatik olarak durdurulmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Mevduat: Bireyler, firmalar ve kamu kesimi tarafından tasarruf edilerek, bankalara ya da bu konuda yetkili diğer kuruluşlara yatırılan para.

    Borsa: 1- Ticarî ve malî işlemlerle uğraşan kişilerin alım satım işlerini yapmak için toplandıkları yer. 2- Sermaye Borsaları, menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı kurumsal piyasalardır. Bir piyasadır, çünkü menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı yerlerdir. Kurumsaldır, çünkü kendine özgü kuralları ve standartları vardır. Borsalar, sadece hisse senetleri için değil, başka tür emtiaların (ticari malların) ve enstrümanların da ticaretinin yapıldığı yerlerdir. Örneğin bono ve tahvillerin genellikle menkul kıymetler borsalarının içerisinde ticareti yapıldığı halde, döviz ticareti için döviz borsaları veya mal ticareti için emtia borsaları vardır.

    Marj Çağrısı: Broker ya da işlemci tarafından müşteriye, müşteri aleyhinde yönlenmiş bir işlemin performansının temini için yapılan ek fon talebidir.Bu işleme alternatif olarak müşteri bir ya da daha çok işlemini kapatma seçeneğine de sahiptir.

    Yurt İçi Talep: Nihai yurt içi talep ve stok değişiminin toplamıdır. (Domestic Demand)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü