Eğitim Sitesi

Birim Kuvvet Nedir? Birim Kuvvet Hakkında Kısaca Bilgi

Birim Kuvvet Terimi Hakkında Bilgiler

Voleybol Terimi Olarak Birim Kuvvet:

Sporcunun salt kuvvetiyle vücut ağırlığı arasındaki orandır. Birim kuvvet = Salt kuvvet/vücut ağırlığı. Başka bir deyişle vücudun her kilogramı başına düşen yüktür (Unit power).

 

    Benzer Voleybol Terimleri

    Hatalı Oyuncu Değişikliği: Oyundan çıkan oyuncunun aynı konumuna farklı bir oyuncunun girmesi (Illegal Substitution).

    Orta Oyuncu: Takımda blok yapmakla birinci derecede sorumlu olan oyuncu. Orta smaçörler ve blokçular genellikle takımdaki en uzun oyunculardır. Oyun kurucuya yakınlığı nedeniyle, hızlı hücum paslarının ve alçak pasların çoğu orta smaçöre verilir. Beceri düzeylerinin ve boyların çeşitliliği nedeniyle, ortada oyun kurma voleybolda yapılan en zor oyun kurmalardan biri kabul edilir. Bununla birlikte, orta oyun kurma, hücumu başlatmak ve rakip defansı baskı altında tutmak için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Pratikte, orta smaçörlere çok bağırılır çünkü oyun kurucunun önünü kapatırlar (Middle Blocker).

    Ralli Sayı Sistemi: En yalın ifadesiyle, her oyun kimin servis attığına bağlı olmaksızın bir sayıyla sonuçlanır. Rally sayı sistemi uzun yıllardır uluslararası karşılaşmalarda kullanılmaktadır. Ancak ABD lise ve üniversite oyunlarında gelenekler servis geçişli sayı sistemi kullanılmıştır. (Round Robin System)

    Smaçör: Smaç yapan voleybolcu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Voleybol Terimleri Sözlüğü